Ingen slinger: Browns valgte kæmpetalentet i toppen

Cleveland Browns gjorde i sidste ende dét, som, stort set alle eksperter mener, er det rigtige: De brugte topvalget i 2017-draften på defensive end Myles Garrett.

Kæmpetalentet fra Texas A&M, der er blevet sammenlignet med Von Miller og Julius Peppers, da de forlod college, var således første mand af brættet ved draften i Philadelphia, selvom der i de senere uger – og ikke mindst torsdag – var flere meldinger om, at Browns overvejede at bruge topvalget på quarterback Mitch Trubisky fra North Carolina.

Men i sidste ende blev valget altså lynhurtige Garrett, der beskrives som en “freak” af en forsvarsspiller, og som kan blive en stor playmaker i NFL. Han bliver den fjerde defensive end gennem tiderne, der går ét – senest skete det i 2014, hvor Jadeveon Clowney var topvalget.

Han imponerede ved The Scouting Combine, men var forinden en stjerne i college football.

Den er en kombination af størrelse, styrke, fart og smidighed, der nærmest er fra en anden verden, der får eksperter og scouts til at ryste på hovedet af benovelse, når de ser Garrett spiller. Han er ekstremt velbygget med lange, enorme arme (35 1/4 inches), tykke ben og smidige hofter, og hans antrit er i særklasse.

Hans første tre skridt kan nærmest smadre et angrebsspil, fordi han så uhyggeligt hurtigt lægger et massivt pres på den offensive tackle og dermed quarterbacken eller running backen. Scouts skamroser hans evner til at “brække” rundt om angrebslinjen.

Samtidig har Garrett, der lavede samlet 24 sacks som freshman og sophmore, et fint arsenal af pass-rush-finter – herunder et “spin move”, der ifølge nogle iagttagere minder om det “spin move”, som Dwight Freeney har gjort legendarisk. Og så er han – ikke mindst – en solid “run stopper”, der også vil være en force på første down. Han er med andre ord en playmaker.

Ved The Scouting Combine i februar imponerede Garrett ved at løbe 40 yards på 4,64 sekunder, men samtidig hoppede han hele 41 inches vertikalt og bekræftede dermed, at han besidder nogle formidable atletiske evner.

En ankelskade betød, at han ikke var 100 procent effektiv i 2016-sæsonen, og nogle scouts mistænker ham også for bevidst at gå ned i kadence, fordi han vidste, at NFL ventede om hjørnet, så han ville undgå skader. Men det skader ikke Garretts værdi. Hans talent er ganske enkelt så stort, at NFL sjældent har set mage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 4 =